Vodotesnost

Vodotesnost tako in drugače

Vodotesnost ohišja ure je označena na številčnici ali spodnjem pokrovčku. Izražena je v metrih (M) ali atmosferah (ATM), upoštevati pa je potrebno, da je to standardizirana vrednost, ki ne predstavlja dejanske globine.  Potenje, klorirana ali slana voda vodotesnost ohišja postopno zmanjšujejo. Ure z usnjenimi pasovi načeloma niso primerne za uporabo v vodi.

Ko je ura v vodi ali ohišje mokro uporabo krone in gumbov odsvetujemo. Če ima ohišje krono na navoj le – to pred uporabo ure v vodi vedno dobro privijte. Po uporabi ure v slani ali klorirani vodi jo sperite s sladko vodo in obrišite z mehko krpo. Isti postopek prakticirajte vsake toliko, ker potenje postopno uničuje tesnila na ohišju, gumijaste pasove in nekatere materiale iz katerih so izdelana ohišja.

Vodotesnost ni trajna vrednost

Potrebno jo je približno enkrat letno testirati pri strokovnjaku, ki je opremljen z aparatom za testiranje vodotesnosti.

Za delovanje Youtube predvajalnika in Google maps je potrebno sprejeti piškote. Več

Na strani uporabljamo predvajalnik Youtube in zemljevid Google Maps, ki za delovanje potrebujeta piškote. Piškoti so datoteke, ki se shranijo na vašo napravo in omogočajo delovanje storitvam. Vaša odločitev o sprejetju se shrani v piškot, ki se hrani 1 mesec.

Zapri