Urarski nasveti

Navodila za uporabo stenske mehanske ure

Pogon mehanske ure je pero, katerega navijate tedensko s priloženim ključem ali uteži, katere načeloma vsak teden potegnete s proste strani verižice dokler uteži ne dosežejo spodnjega dela številčnice. Da bi uro »navili preveč« ni možno, ker je vsako pogonsko pero konstruirano za raztezanje in krčenje ob vsakodnevni uporabi za več let in niso redki primeri, ko pero zdrži tudi 20 ali več let.

Reguliranje netočnosti teka:

V primeru, da ura prehiteva – vijak na spodnjem delu nihala odvijete. Priporočam postopno reguliranje, smiselno je odvijanje vijaka za cca ½ navoja dnevno, kasneje po potrebi in občutku. Na začetku to storite vsak dan, sčasoma regulirajte vsakih nekaj dni in nadaljujte v vedno daljših obdobjih, ko pa ura zaostaja, veljajo prav tako zgornji napotki, le da vijak privijete.

Priporočilo:

Kromiranih ali medeninastih delov mehanizma in ohišja (uteži, verižice za utež, ključ za navijanje, deli številčnika, nihalo…) ne svetujem dotikati se s potnimi rokami, ker naš znoj vsebuje kisline in soli, ki postopno razžirajo lak na omenjenih delih. Zato priporočam uporabo mehke bombažne krpice.

Življenjska doba mehanske ure je odvisna od kvalitete mehanizma. Evropski proizvajalci praktično brez izjeme proizvajajo mehanizme, ki lahko tečejo nekaj deset let, seveda ob primernem odnosu uporabnika do ure, z rednimi servisi mehanizma in čiščenjem ohišja, primerna mora biti vlaga in temperatura v prostoru, kjer se ura nahaja, pozornost ob premikanju ure v primeru beljenja ipd.

Če želite uživati v estetskem izgledu in funkcionalnosti vaše ure, vam priporočam obisk v naši delavnici vsakih 7-10 let. Le tako bomo lahko skupaj podaljšali življenjsko dobo in lep izgled vaše ure.

Na vašo željo vas obiščemo tudi na domu.

Za delovanje Youtube predvajalnika in Google maps je potrebno sprejeti piškote. Več

Na strani uporabljamo predvajalnik Youtube in zemljevid Google Maps, ki za delovanje potrebujeta piškote. Piškoti so datoteke, ki se shranijo na vašo napravo in omogočajo delovanje storitvam. Vaša odločitev o sprejetju se shrani v piškot, ki se hrani 1 mesec.

Zapri